top of page

KOMMENDE

annonceres løbende

TIDLIGERE

Pigedyr_160.jpg
Pigedyr_119a.jpg
Pigedyr_010 (1).jpg

'PIGEDYR' på Sort/Hvid. Foto: Emilia Therese.

PIGEDYR

Sort/Hvid 2023/2024

Instruktion, dramatisering, komposition og sangskrivning

Rebekka Boyding

Tekstforlæg

Cecilie Lind

Scenografi og kostumer

Mie Riis

Lysdesign

Mathilde Hyttel

Korsatser og komposition

Alexander Damsgaard

Medvirkende

Laura Skjoldborg og UngKlang

POV International: Det virker bestemt også, som om forestillingens ærinde er at skubbe til os i publikumsrækkerne. Vi skal være med til at have lyst til den unge pige … og hade hende for det. Her træder instruktør Rebekka Boyding i Saras sko og bruger sin magt til at konfrontere det skamfulde hos os tilskuere. [...]. Det er provokerende og ubehageligt, men vigtigt, at vi ikke bare bliver fodret med den rene, politisk korrekte feminisme, som alle vi dannede akademikertyper kan sidde og blive enige om og så kaste al skyld på mænd. [...] I sin ambivalens lykkes stykket med at insistere på, at den unge pige, pigedyret, kan være farligt.

'Magasinet KBH: Pigedyr’ er en forestilling der tager os med ind i pigens sind, her fortælles der eksplicit om sex med voksne mænd og skrøbelighed, styrke og sexforestillinger sammenblandes i et skamløst univers. Hvis indsigten i pigens mangefacetterede sind lå i en oblat, lå jeg gerne på knæ og modtog nadveren.

Weekendavisen: En af sidste års bedste bøger er blevet til en af dette års bedste teaterforestillinger: Forestillingen Pigedyr på teatret Sort/Hvid vil være et tempel for teenagepigen i al hendes frygtindgydende vælde. Til det kan man blot sige halleluja og amen. [...] Bogens store styrke – som også bliver forestillingens store styrke, fordi romanen er nænsomt bearbejdet og iscenesat af Rebekka Boyding – er, at den tør lade teenagepigen være lysten og lystobjektet i en og samme krop, noget på engang skrøbeligt og stålfast. [...]. Det er ikke første gang, at fascinationen af den unge pige tematiseres på en dansk teaterscene, og det er ikke engang første gang i et par år – langtfra – det er bare sådan, at Pigedyr gør det bedre end de fleste; ja, jeg har lyst til at sige bedst.

'ISCENE: Pigedyr' på Sort/Hvid føjer sig til de senere års prominente række af forestillinger, der lykkes med skabe unikke æstetiske univers, der med saft og kraft ryster klicheer om pigers begær. [...]. Rebekka Boyding har dramatiseret og iscenesat et fuldendt univers, hvor Mie Riis stramme scenografi bruger lysets farve til at flytte os fra uskyld til forløsning, fra forelskelsens lethed til lystens tyngde. Alexander Damsgaard og Rebekka Boydings kompositioner og koret UNGKLANGs isnende toner spiller suverænt med i skabelsen af det rå pigeunivers, der rummer sprækker og dybder, som sjældent får mæle.

Magasinet Kunst: 'Pigedyr’ er en forestilling, der lykkes med at stille flere spørgsmål, end den besvarer, og det gør den på en elegant og vedkommende måde, der gør den særdeles anbefalelsesværdig.

Scenekanten: Instruktør Rebekka Boyding har med sin iscenesættelse af Cecilie Linds roman ‘Pigedyr’ fra 2022 skabt et sansestærkt og forførende univers, som både underholdt og udfordrede mig som publikum.

Sceneblog: Rebekka Boyding har skabt korarrangementerne sammen med Alexander Damsgaard, og i Mie Riis’ djævelsk hvide scenografi og kostumer, lægger koret med deres tovtykke fletninger og troskyldige øjne en overvældende kappe af punkteret uskyld over forestillingen. [...]. Rebekka Boydings PIGEDYR er knivskarp, både i tekst og komposition.

Politiken: Pigen indleder et forhold til præsten Dario, og rundt om hende sidder et kor og synger ’Kyrie Eleison’, og som teater bliver det stærkt, fordi det netop handler om forholdet mellem at iagttage og blive iagttaget, hvilket på en eller anden sær måde også kommer til at handle om at sidde og være publikum i salen – og i større forstand om et gudsforhold.

UNDER OPDATERING. FLERE OPLYSNINGER OG PROJEKTER KOMMER.

76B1029E-A125-4A5D-A254-E0AC08D88E78-CA23C1AE-67A8-40AF-856C-F818BE4E4CF7 Edited.JPG

'ISCENE: Det er en god tekst, der direkte konfronterer et generelt eksistentielt vilkår, som de fleste gennemlever i ungdommen. [...] 'Noget virkelig virkeligt' har masser på hjerte og ville være en god samtalestarter og knytnæve i synet på sin jævnaldrende målgruppe.

D. 4. væg: 'Noget virkelig virkeligt' er en fortælling om en ganske almindelig kvindes ganske almindelige hverdag. Forestillingen i sig selv er dog noget ganske særligt: nutidsdramatik, der formår at være relaterbart, empatisk og hysterisk underholdende på én og samme tid. [...] Med ubehageligt præcise hverdagsepisoder formår dramatiker Rebekka Boyding at skabe et spejl for vores førsteverdens frustrationer, uden at tonen bliver proklamatorisk eller belærende. Forestillingen er i øjenhøjde og lykkes med at tage frustrationerne seriøst.

IMG_9360.jpg
38FC7F75-4D5C-41E9-94FC-D6270EAEC1BF.jpg
20BED56D-14D9-4941-8EBA-2AC8DC21754F.jpg
FA5BC766-02CC-4594-94CF-3D71B3141918-3184AF45-D239-4DE3-8F87-767929C633F4.jpg
IMG_9360.jpg
bottom of page